Home / Despre Young Engineers

Despre Young Engineers

young engineers 3d app

In anul 2008, Amir Asor a inceput sa introduca programele sale in centrele de invatamant din comunitatea sa, iar pana la sfarsitul anului 2009, programele sale erau deja prezente in peste 90 de centre educationale din Israel. Astazi, e2 Young Engineers este considerat cel mai mare furnizor de activitati extra-curriculare din Israel.

In efortul sau de a oferi copiilor din intreaga lume oportunitatea de a beneficia de aceste programe minunate, in anul 2012 a inceput activitatea de francizare.

In mai putin de 14 luni, programele au fost introduse in 11 tari: Nigeria, Elvetia, Marea Britanie, Olanda, Ucraina, SUA, India, Belarus, Austria, Noua Zeelanda. In acest moment, e2 Young Engineers are peste 15,000 de cursanti care participa in aceste programe; copiii din toata lumea se distreaza, invata si isi construiesc un viitor mai bun pentru ei insisi si pentru comunitatea din care fac parte!

Ce a dezvoltat e2 Young Engineers?

e2 Young Engineers simbolizeaza baza programelor si al brand-ului educatiei prin aplicatii practice si divertisment (edutainment), provenind din cuvintele educatie + entertainment, creand combinatia perfecta dintre aceste doua concepte importante pentru a oferi programe care ajuta la dezvoltarea tinerilor de astazi prin posibilitatea de a se distra in timp ce invata.

Curriculum-ul e² Young Engineers se deosebeste de celelalte programe tip Lego deoarece prezinta si explica diferite subiecte din domeniile stiintei, tehnologiee, ingineriei, artei si matematicii (STIAM) prin utilizarea jocurilor si modelelor aplicative pentru demonstrarea teoriei scolare din domeniul real si uman. e2 Young Engineers nu se adreseaza doar distractiei, ci si imbogatirii cunostintelor din teoria scolare si deprinderii de aptitudini legate de gandire, inventivitate, incredere in fortele proprii.

Astfel, pentru copiii de gradinita, printre subiectele aprofundate prin programul STIAM, putem enumera: prietenia, cunoasterea diferitelor vietati, a diferitelor mijloace de transport, sistemul solar, siguranta rutiera, caruselul si fortele care actioneaza asupra acestuia, camuflajul, zborul, migrarea pasarilor, structura stabila si instabila si multe altele.

Pentru copiii de scoala primara, printre subiectele aprofundate, putem enumera: forta de inertie, forta centrifuga si centripeta, legea actiunii si reactiunii, masa si gravitatea, diferite tipuri de transmisii, angrenaje, circuite electronice, motoare electronice, vibratia, simetria si asimetria, istoria aviatiei si multe altele.

Din momentul in care un copil participa la prima sesiune a programelor e2 Young Engineers, acesta incepe o calatorie bazata pe descoperire si invatare in timp ce se distreaza construind diverse modele din piese LEGO® si K’nex® care sunt cunoscute si indragite de catre copiii din toata lumea. La fiecare lectie, fiecare copil va avea kit-ul sau special proiectat pentru aceste programe.

Fata de activitatile clasice ca sportul, dansul si muzica, acest program ofera un stil nou info-distractiv pentru copii, invatandu-i despre tehnologia si natura care ne inconjoara. In acelasi timp ii lasa pe copii sa se joace construind si sa fie creativi prin fortele proprii.

O importanta deosebita se acorda activitatii de cercetare si dezvoltare care este realizata prin intermediul departamentului Cercetare & Dezvoltare special creat in cadrul e² Young Engineers. Prin acest departament se aduc in mod constant nu numai imbunatatiri programelor educationale existente, dar si programe noi de interes diferitelor grupe de varsta.

In Romania, coordonatorul programului e² Young Engineers este o persoana cu experienta si calificare inginereasca, iar instructorii sunt instruiti si pregatiti temeinic de catre firma mama, pe baza unor programe bine puse la punct, folosite de toata reteaua globala e² Young Engineers.